Gehaktballetjes in tomatensaus

Algemeen

Categorie: Bijgerecht
Goed voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes

-          400 gram kalkoengehakt

-          2 cupjes koffiemelk

-          1 eetlepel ketjap

-          1 eetlepel chilisaus

-          2 a 3 volle eetlepels kruidenpaneermeel

Voor de saus

-          2 uien

-          50 gram boter

-          3 eetlepels tomatenpuree

-          5 lepels bloem

-          0,5 liter bouillon

-          Zout en peper

-          Peterselie

Bereiding

Bereiding saus

Braad de fijngesneden ui in boter glazig. Voeg tomatenpuree en bloem toe en aansluitend de bouillon terwijl je goed blijft roeren. Kook dit enkele minuten goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg als laatste de peterselie toe.

Bereiding gehaktballetjes

Vermeng het gehakt met koffiemelk, ketjap, chilisaus en kruidenpaneermeel.      Kneed dit goed door en rol hiervan kleine balletjes.
Laat de boter bruin worden in een pan en braad hierin de balletjes bruin en gaar     (ca. 20 minuten). voeg dan de saus toe en laat dit nog enkele minuten doorsudderen. Eventueel op smaak brengen met wat extra kruiden.