Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes
- 400 gram kalkoengehakt
- 2 cupjes koffiemelk
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel chilisaus
- 2 a 3 volle eetlepels kruidenpaneermeel
Voor de saus
- 2 uien
- 50 gram boter
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 5 lepels bloem
- 0,5 liter bouillon
- Zout en peper
- Peterselie
Bereiding saus
Braad de fijngesneden ui in boter glazig. Voeg tomatenpuree en bloem toe en aansluitend de bouillon terwijl je goed blijft roeren. Kook dit enkele minuten goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg als laatste de peterselie toe.
Bereiding gehaktballetjes
Vermeng het gehakt met koffiemelk, ketjap, chilisaus en
kruidenpaneermeel. Kneed dit goed door en rol hiervan kleine balletjes.
Laat de boter bruin worden in een pan en braad hierin de balletjes bruin
en gaar (ca. 20 minuten). voeg dan de saus toe en laat dit nog enkele minuten
doorsudderen. Eventueel op smaak brengen met wat extra
kruiden.