- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 12 witte asperges
- 15 cl olijfolie (extra vierge)
- Zout
- Peper
- 3 gram Provençaalse kruiden
- 500 gram kalkoenfilet
- 5 gram kipkruiden
Was de aubergine, courgette en paprika en snij er lange,
dunne plakken van. Schil de asperges, verwijder de harde onderkant en snij ze
overlangs in twee. Besprenkel de groenten met olijfolie en gril ze aan
weerszijden. Doe er peper en zout bij en strooi de Provençaalse kruiden erover.
Snij de kalkoen in plakken, marineer ze met olijfolie en kipkruiden. Gril het
vlees aan beide kanten en snij de plakken in stukken. Serveer ze op de gegrilde
groenten en druppel er goede olijfolie over.
Wijntip: Mas du Soleilla ‘Petit Mars’
(grenache, syrah) of Domaine de Fondrèche ‘Fayard’ (grenache, syrah, mourvèdre)
of Domaine La Rocalière (grenache, noir, mourvèdre, syrah). Verwen jezelf bij deze Provençaalse grillade met een van deze genereuze
wijnen uit het zonnige Zuid-Frankrijk: een logische, maar verrukkelijke
combinatie.