Categorie: Voorgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
- 75 gram prei
- 150 gram ui
- 75 gram selder
- 100 gram aardappelen
- 20 gram boter
- 1 l gevogeltebouillon
- 50 gram broodkruim
- 5 gram paprikapoeder
- 1 ei
- 200 gram kalkoenfilet
- 0,1 l olijfolie
- Zout
Maak de prei, de ui, de selder en de aardappelen schoon en snij alles in grove stukken. Stoof aan in boter en giet er de bouillon bij. Breng de soep aan de kook, laat 20 minuten doorkoken en mix glad met de staafmixer. Meng het broodkruim met paprikapoeder en een snufje zout. Klop het ei los. Snij de kalkoen in fijne plakken en paneer ze in het ei en het broodkruim. Bak het vlees krokant in hete olijfolie, dep af met keukenpapier, snij in reepjes en garneer er de soep mee.