Kalkoen cordon blue

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenschnitzels
- 1 pakje Boursin
- 2 bosuitjes
- 2 el bloem
- Zout
- Peper
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 2 el sesamzaadjes
- Boter

Bereiding

Sla de kalkoenfilets tussen twee velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan glad. Bestrijk ze met een dun laagje Boursin. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en verdeel ze over de schnitzels. Vouw de schnitzels dubbel en druk de helften stevig op elkaar. Schep op een bord de bloem met wat zout en peper door elkaar. Klop op een tweede bord het ei los met een paar druppels water.
Schep op een derde bord het paneermeel en de sesamzaadjes door elkaar. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Zet de gepaneerde schnitzels in de koelkast tot ze worden gebakken.
Verhit een laagje boter in een koekenpan. Bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. 


Serveertip: Geef er desgewenst tomatensaus, gebakken aardappelen en groente naar keuze bij.