Kalkoen gevuld met vruchten en kastanjes
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 6-8
Bereidingstijd: 60+ minuten
Ingrediënten
- 1
kalkoen
- 250 gram kastanjes
- 150 gram pruimen
- 2 zure appels
- Snufje salie
- Peper
- Zout
- 200 gram boter
- 4 grote plakken verse spek
Bereiding
Overgiet
de kastanjes met kokend water, leg ze in een gesloten pan en laat ze zo
ongeveer 2 à 3 uur afkoelen. Kook ze daarna in het weekwater in 1 uur gaar.
Week de pruimen 1 nacht in thee, dat is het lekkerst.
Schil de appels en snijd ze in stukken. Neem nu de schoongemaakte en gezouten
kalkoen en vul hem op met de vruchten en kastanjes. Voeg een snufje salie toe.
Verwarm de oven goed voor.
Verwarm het grootste gedeelte van de boter in de braadslede en plaats de
kalkoen in het midden van de oven, afgedekt met reepjes spek. Laat het geheel
aan alle kanten kleuren, zorg ervoor dat de plakken spek steeds bovenop liggen.
Temper nu de oven wat en laat de kalkoen langzaam gaar braden. Voeg zo nu en
dan een klontje boter toe.