Wrijf de ontdooide kalkoen in met peper, zout en
nootmuskaat, strooi dit ook in de buikholte. Fruit de droge rijst in 50 gram boter, voeg tijm en salie toe. Snijd de
schoongemaakte paprika in stukjes en doe dit ook bij de rijst. Giet hierop de
bouillon en laat de rijst af en toe omscheppend op een klein vuur gaar worden,
maar niet te droog.
Schep hierna de stukjes ananas door de rijst en voeg zoveel mogelijk ananassap
toe als nodig, om de rijst vochtig te maken. Vul hiermee de kalkoen luchtig op
en maak het dicht met naald en draad.
Laat in de braadslee 100 gram boter smelten, leg de kalkoen er in en bedek het
met spek. Steek het met cocktailprikkertjes vast.
Zet in een niet al te hete oven (160 graden Celsius) een bakje met water. Braad
de kalkoen in 2 tot 2,5 uur gaar. Verwijder na 1,5 uur het spek om het vlees
mooi bruin te laten kleuren. Begiet de kalkoen af en toe met de braadjus.
Tip: Erg lekker in combinatie met perencompote.