Kalkoen uit Limburg
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten
Ingrediënten
- 500
gram kalkoendijvlees
- 3 uien
- 3 dl wijnazijn
- 1,5 dl water
- 50 gram boter
- 2 el suiker
- 3 el appelstroop
- Allesbinder
- Peper
Bereiding
Snijd
het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of een goed afsluitbare
koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast
gedurende 12 uur.
Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in
een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker
en de stroop toe en stoof dit in 30 minuten. Bind de vloeistof met de
allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht af met peper.
Serveer bij dit gerecht ijsbergsla met appel, gember, banaan, noten en gekookte
aardappelen.