Kalkoenblokjes in tomatensaus met Grappa
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 3-4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 300
gram kalkoenblokjes
- 2 el olie
- 2 literblik gepelde tomaten
- 2 el Grappa of jenever
- 1/8 l (125 cc) slagroom
- Allesbinder
- Zout
- Peper
Bereiding
Verwarm
de olie in een wok (niet te bruin laten worden). Roerbak hierin de kalkoenblokjes
goudbruin. Voeg de tomaten met de Grappa (of jenever) toe aan de wok. Laat dit
ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg al roerende de room toe. Bind
eventueel bij met allesbinder. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Serveertip: Lekker met gekookte pasta zoals farfalle (vlindermodel), geraspte Parmezaanse
kaas en tomatensalade met verse basilicum.