Kalkoenblokjes in tomatensaus met Grappa

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 3-4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 300 gram kalkoenblokjes
- 2 el olie
- 2 literblik gepelde tomaten
- 2 el Grappa of jenever
- 1/8 l (125 cc) slagroom
- Allesbinder
- Zout
- Peper

Bereiding

Verwarm de olie in een wok (niet te bruin laten worden). Roerbak hierin de kalkoenblokjes goudbruin. Voeg de tomaten met de Grappa (of jenever) toe aan de wok. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg al roerende de room toe. Bind eventueel bij met allesbinder. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Serveertip: Lekker met gekookte pasta zoals farfalle (vlindermodel), geraspte Parmezaanse kaas en tomatensalade met verse basilicum.