Kalkoenbouten surprise
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 3-4
Bereidingstijd: 60+ minuten
Ingrediënten
- 2
kalkoendijen (1,5 kg voor 3-4 personen)
- Peper
- Zout
- 150 gram boter
- 1 klein blikje asperge punten
- 3 el gemalen oude kaas
- 2 dl dikke bloemkoolsaus
- 2 eidooiers
- 1 el geklopte room
- 1 dl sherry
Bereiding
Wrijf
de ontdooide bouten in met peper en zout. Smelt circa 125 gram boter in een
ruime braadpan. Braad de bouillon op een klein vuur in 2 – 2,5 uur gaar. Verwijder het been en
snij het vlees in plakken. Maak de aspergepunten warm en leg ze, als ze
uitgelekt zijn, in een vuurvaste schotel. Bedruip ze met de resterende gesmolten boter. Strooi er 1 eetlepel gemalen oude
kaas over en bedruip het met 2 eetlepels sherry. Zorg dat het gesneden
kalkoenvlees goed warm is en leg het op de asperges. Strooi hierover ook 1
eetlepel gemalen oude kaas en bedruip ook dit weer met 2 eetlepels sherry.
Bedek het vlees met de hete bloemkoolsaus, waaraan u inmiddels de eidooiers en
de room heeft toegevoegd. Strooi hierover de rest van de gemalen kaas en
bedruip het geheel met de resterende sherry.
Plaats de schotel in een hete oven en laat er in 15 tot 20 minuten een bruin
korstje op komen.