- 400 gram kalkoenfilets (kalkoenschnitzel)
- 1 bekertje zure room
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 150 gram champignons
- 2 tomaten
- 1 tl mosterd
- 50 gram boter of margarine
- Zout
- Peper
Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Verwarm de boter of
margarine in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden (6-8 minuten aan
iedere kant). Neem de kalkoenfilet uit de pan en houd deze warm.
Fruit de
kleingesneden ui met de knoflook in de bakboter. Voeg vervolgens de wijn, de champignons in plakjes, de ontvelde tomaten in
vieren, de mosterd en de kalkoen toe en verwarm het geheel nog 8 minuten. Roer
op het laatst de room door de saus en maak deze af op smaak met peper en zout.
Tip: Gebruik kipkruiden.
Serveertip: Serveer hierbij de broccoli, tomatensalade en gekookte aardappelen.