- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken
en pel ze.
- Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.
- Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de
venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest
fijn. Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de
ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.
- Rasp ondertussen de kaas. Meng het kalkoengehakt, kaas, het laatste
rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.
- Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de
vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte
eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig
aan.
- Bak het kalkoengehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min.
gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de
vorm. Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen
van de venkel. Snijd in plakken.
Benodigd keukengerei:
- Keukenmachine
- Cakevorm (30 cm)
Bewaartip:
Je kunt het gehaktbrood 1 dag van te voren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het ca. 30 minuten op in een voorverwarmde oven op 150°C.