Kalkoenhaasje in zure roomsaus met champignons

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 2
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 2 kalkoenhaasjes
- 1 bekertje zure room
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 150 gram champignons
- 2 tomaten
- 1 tl mosterd
- 50 gram boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding

Bestrooi de kalkoenhaasjes met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kalkoenhaasjes aan beide zijden (6-8 minuten aan iedere kant).
Neem de kalkoenhaasjes uit de pan, houd ze warm en fruit de kleingesneden ui met de kleingesneden knoflook in de bakboter. Voeg vervolgens de wijn, de champignons in plakjes, de ontvelde tomaten in vieren, de mosterd en de kalkoenhaasjes toe en verwarm het geheel (8 minuten). Roer op het laatst de room door de saus en maak deze op smaak af met zout en peper. 


Serveertip: Serveer hierbij broccoli, tomatensalade en gekookte aardappelen.