Kalkoenhamburgers
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 2
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 2
sneetjes wittebrood
- 400 gram kalkoengehakt
- Sesambolletjes
- 1 el yoghurt
- 1 ei
- 1 ½ tl korianderpoeder (ketoembar)
- Zout
- Peper
- 40 gram braadboter
Bereiding
Snijd
het brood in blokjes, doe ze in een kom en giet er wat water op. Doe het gehakt
in een andere kom en meng er het uitgeknepen brood, de yoghurt, het ei, de
koriander en wat zout en peper door. Maak 4 afgeplatte ballen van het gehakt en
zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast.
Verhit de braadboter in de koekenpan en bak de kalkoenburgers aan beide kanten
op niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Leg ze tussen
opengesneden en geroosterde sesambolletjes en garneer het met sla, tomaat en
komkommer.