Kalkoenpaté met champignons

Algemeen

Categorie: Voorgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 500 gram gaar kalkoenvlees
- 200 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 200 gram kippenlevers
- 100 gram spek
- 1 tl majoraan/marjolein
- 1 dl cognac
- Peterselie
- Boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding

Bestrooi de kippenlevers met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kippenlevers aan beide zijden (6-8 minuten aan iedere kant).
Maal het kalkoenvlees, de levers, het spek in een vleesmolen. Voeg de kleingesneden knoflook, de kleingesneden ui, de majoraan, de champignons in plakjes, de cognac en de fijngeknipte peterselie toe en maak dit op smaak af met peper en zout.
Vul een beboterde patépot of ovenschotel met de paté en sluit deze. Bak de paté in een voorverwarmde oven (150 Celsius) gedurende 90 minuten. Neem de paté uit de oven en laat deze afkoelen.


Serveertip: Serveer de paté in dunne plakjes met citroenschijfjes en peterselie als voorgerecht.