Kalkoenrollade – standaardrecept

Algemeen

Categorie: Hapjes
Goed voor: 4-6
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 1 kalkoenfiletrollade
- 100 gram boter of margarine
- Ananaspartjes
- Mandarijnpartjes
- Zilveruitjes
- Gemberstukjes
- Cocktailkersjes
- Radijsplakjes
- Kiwistukjes
- Cocktailprikkers
- Augurkplakjes

Bereiding

Bestrooi de kalkoenrollade met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kalkoenrollade rondom bruin. Sluit de pan en braad de kalkoen gedurende 90 minuten (per 500 gram kalkoen).
Neem de rollade uit de pan en laat deze afkoelen. Snijd van de rollade plakken en verdeel deze in puntjes. Garneer met ananasstukjes, mandarijnpartjes, augurkplakjes, zilveruitjes, gemberstukjes, cocktailkersjes, radijsplakjes of kiwistukjes en steek het geheel vast met cocktailprikkers.


Tip: Snijd de rollade in hele dunne plakjes en rol deze op met een augurkje of paprikareepjes. Steek het geheel vast met cocktailprikkers.