Kalkoenrolletjes in tomatensaus
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 40-60 minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenschnitzels
- 2 sneetjes brood
- 100 gram geroosterde hazelnoten
- 1 ei
- 2 el pesto (basilicumsaus)
- Zout
- Peper
- 30 gram boter of 2 el olie
- 3 dl tomatensaus
Bereiding
Sla de
kalkoenschnitzels tussen 2 velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan of
met de deegrol plat. Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood in
blokjes en doe ze met de hazelnoten en de pesto in de mixer. Laat het draaien
tot een glad mengsel en meng er het ei en wat zout en peper door. Bestrijk de
schnitzels met het mengsel, rol ze op en zet ze met een houten prikker vast.
Zet ze eventueel in de koelkast tot ze worden gebakken.
Verhit de boter of olie in een pan en bak de rolletjes rondom bruin. Giet de
saus in de pan en laat de rolletjes op laag vuur met het deksel op de pan in
ongeveer 20 minuten gaar stoven. Verdun de saus zo nodig met een scheutje
water.
Serveertip: Lekker met rijst of pasta.