Kalkoenrolletjes in tomatensaus

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 40-60 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenschnitzels
- 2 sneetjes brood
- 100 gram geroosterde hazelnoten
- 1 ei
- 2 el pesto (basilicumsaus)
- Zout
- Peper
- 30 gram boter of 2 el olie
- 3 dl tomatensaus

Bereiding

Sla de kalkoenschnitzels tussen 2 velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan of met de deegrol plat. Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood in blokjes en doe ze met de hazelnoten en de pesto in de mixer. Laat het draaien tot een glad mengsel en meng er het ei en wat zout en peper door. Bestrijk de schnitzels met het mengsel, rol ze op en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze eventueel in de koelkast tot ze worden gebakken.
Verhit de boter of olie in een pan en bak de rolletjes rondom bruin. Giet de saus in de pan en laat de rolletjes op laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Verdun de saus zo nodig met een scheutje water.

Serveertip: Lekker met rijst of pasta.