Kalkoenschnitzels met champignons
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenschnitzels
- 250 gram champignons
- 100 gram taugé
- 1 ei
- Een scheutje ketjap
- 1 tl sambal oelek
- Olie of boter
- Zout
- Peper
Bereiding
Klop
de kalkoenschnitzels tussen 2 velletjes gladfolie een voor een zo plat mogelijk
met de bodem van de steelpan. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
Was de taugé, verwijder zo veel mogelijk van de groene dopjes en laat de taugé
uitlekken. Klop het ei los met de ketjap en de sambal.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat de
champignons op hoog vuur omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep
er het ei en de taugé door en laat ongeveer 1 minuut meebakken. Schep het
champignonmengsel in een schaal en houd het afgedekt warm.
Verhit opnieuw wat boter of olie in de koekenpan en bak de platgeslagen
kalkoenschnitzels op hoog vuur om en om bruin. Bestrooi ze met wat zout en
peper. Neem de kalkoenschnitzels uit de pan, verdeel er het champignonmengsel
over, vouw ze dicht en zet ze eventueel met een houten prikker vast.
Serveertip: Geef er
rijst, aardappelpuree of gebakken aardappelen en groente naar keuze bij.