Kalkoenschnitzels met kappertjes en olijven
Algemeen
Categorie: Bijgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenschnitzels
- 100 gram boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 sinaasappels
- 10 olijven
- 3 dl bouillon
- 1 glas sherry
- 1 el bloem
- 1 el kappertjes
- 1 el rozemarijn
- Zout
- Peper
Bereiding
Bestrooi
de schnitzels met zout en peper en bak ze mooi bruin. Neem ze na 10 minuten uit
de pan. Pers het knoflookteentje uit in de braadboter. Voeg ook de bouillon, de
sherry, het sap van 1 sinaasappel en één in plakken gesneden sinaasappel toe.
Strooi de kappertjes, de olijven en de rozemarijn erin en laat alles een paar
minuten sudderen.
Haal dan de sinaasappelpartjes uit de pan en voeg de bloem toe aan de bouillon.
Leg de warm gehouden kalkoenschnitzels op een verwarmde schaal en giet de saus
erover. Leg daarna de sinaasappelpartjes op de kalkoenschnitzels.