De paddenstoel in heet water een half uur laten weken, per
kwartier vers warm water. Snijd het vlees en de paddenstoel in dunne kleine reepjes. Doe de wok op het
vuur.
Roerbak de kleine stukjes kalkoen met 2 minuten in de hete olie gaar. Haal het
vlees eruit en doe de olie weg, zet een andere pan op met water en zout op het
vuur. Kook daarin de paddenstoel 5 tot 8 minuten. Laat ze uitlekken en gooi het water
weg. Doe dan de pan opnieuw op het vuur, ditmaal met kippenbouillon. Voeg nu
alles toe en laat op middelmatig vuur alles 10 minuten koken. Doe de
lente-uitjes erbij. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Haal de gember eventueel eruit. In
de tussentijd de grote soepkommen verwarmen. Zo warm mogelijk en gelijk opeten.
Tip: Voeg voor extra smaak 1 mespuntje Ve-tsin toe en
wat bieslook aan de bouillon.