Kalkoenvinken
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenschnitzels
- 100 gram roomkaas met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin)
- 100 gram ontbijtspek in plakken
- Boter of olie
Bereiding
Leg de
kalkoenschnitzels één voor één tussen twee velletjes plastic folie en sla ze
met de bodem van een steelpan plat. Bestrijk ze met de roomkaas en rol ze op.
Rol om iedere vink twee plakjes spek en zet de vinken in de koelkast tot ze
verder worden verwerkt.
Verhit de boter of de olie in een koekenpan en bak de vinken rondom bruin. Zet
het deksel op de koekenpan. Laat de vinken ongeveer 20 minuten op laag vuur
stoven en keer ze af en toe om.
Serveertip: Lekker met frieten of gebakken aardappelen en
groente naar keuze.