Pasta met kalkoen

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 200 gram gebraden kalkoenfilet
- 200 gram champignons
- 1 ui
- 150 gram pasta (bv. groene tagliatelle)
- 2 el olijfolie of 30 gram boter
- 1 tl kerrie
- 1 tl bouillonpoeder
- 2 el crème fraîche
- Allesbinder
- 2 tl citroensap
- Zout
- Peper
- 2 el fijngehakte peterselie
- Geraspte oude Goudse kaas

Bereiding

Snijd de gebraden kalkoen in plakjes en daarna in reepjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit tussen de olie of de boter in een pan.
Laat de ui en de kerrie kort fruiten. Voeg de champignonplakjes toe en laat meefruiten tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg het bouillonpoeder toe en blus af met 125 ml warm water. Laat een paar minuten stoven. Roer er de crème fraîche door en breng de saus met allesbinder op de gewenste dikte. Breng op smaak met het citroensap en wat zout en peper en laat de kalkoenreepjes in de saus doorwarmen. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal en schep er de saus over. Bestrooi met de peterselie en geef de kaas apart.