- 150 gram ui
- 100 gram prei
- 50 gram aardappel
- 20 gram boter
- 1 l gevogeltebouillon
- 60 gram postelein
- 150 gram kalkoenfilet
- 1 tl tandoorikruiden
- 60 gram yoghurt
- Olijfolie
Maak de ui, de prei en de aardappelen schoon, snij ze in
stukken en stoof ze aan in een klontje bakboter. Giet er de bouillon bij en
laat 20 minuten koken. Neem de soep van het vuur, voeg de postelein toe en mix
glad met de staafmixer.
Snij de kalkoen in reepjes, strooi er de tandoorikruiden over en roer er de
yoghurt door. Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees kort op een hoog
vuur. Haal uit de pan en dep de overtollige olie weg met keukenpapier. Schenk
de soep in kommen, leg het vlees erin en garneer eventueel met enkele blaadjes
postelein.
Wijntip: Viñeda de Nieva ‘Pie Franco’ (verdejo),
onder meer omdat hij afkomstig is van zeer oude wijnstokken die druiven met
grote concentratie produceren, nodig om opgewassen te zijn tegen de
tandoorikruiden, terwijl de minerale zuren mooi interfereren met de yoghurt.