Categorie: Voorgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten
- 1 tot 2 kalkoensticks
- 0,5 liter water
- 2 bouillon tabletten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 blikjes tomatenpuree
- 2 el suiker
- 1 tl sambal oelek
- 6 el ketjap benteng manis
- Aardappelmeel
- 1 el boter of margarine
- Zout
- Peper
Breng het water met
de kalkoen en de bouillon aan de kook. Laat het geheel 2 uur trekken.
Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes. Verwarm de boter of margarine in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en
de knoflook. Voeg vervolgens de puree, de suiker, de sambal, de ketjap, het kalkoenvlees en
de bouillon toe en verwarm het geheel.
Bind met aardappelmeel en maak de soep op smaak af met zout en peper.
Tip: Voeg op het laatst taugé toe.