Tucci’s Spaanse rijstschotel
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 1
pak rijst
- Saffraan
- Zout
- Spinazie (vers of diepvries)
- 500 gram kalkoenfilet
- Chorizo (dikke plak)
- Bakje champignons
- Knoflook
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook
het water en voeg de zout en de saffraan toe en kook vervolgens de rijst zoals
is omschreven op de verpakking. Maak in een andere (koeken)pan boter of olie
heet en bak daarin de in stukjes gesneden champignons en kalkoenfilet met wat
zout en peper. Als de kalkoenfilet gaar is dan voeg je de in stukjes gesneden
chorizo erbij (even laten bakken).
Inmiddels maak je de spinazie klaar.
Verse
spinazie: even blancheren, afgieten en vervolgens in een pan met een scheut
olijfolie en knoflook weer verwarmen. Diepvriesspinazie:
opzetten op laag vuur in olijfolie en knoflook.
Als de rijst klaar is, de kalkoenfilet gaar en de spinazie warm, roer dan alles
goed door elkaar en serveer het op een bord. Vervolgens strooi je de
Parmezaanse kaas erover.