Tucci’s Spaanse rijstschotel

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 1 pak rijst
- Saffraan
- Zout
- Spinazie (vers of diepvries)
- 500 gram kalkoenfilet
- Chorizo (dikke plak)
- Bakje champignons
- Knoflook
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook het water en voeg de zout en de saffraan toe en kook vervolgens de rijst zoals is omschreven op de verpakking. Maak in een andere (koeken)pan boter of olie heet en bak daarin de in stukjes gesneden champignons en kalkoenfilet met wat zout en peper. Als de kalkoenfilet gaar is dan voeg je de in stukjes gesneden chorizo erbij (even laten bakken).
Inmiddels maak je de spinazie klaar.
Verse spinazie: even blancheren, afgieten en vervolgens in een pan met een scheut olijfolie en knoflook weer verwarmen. Diepvriesspinazie: opzetten op laag vuur in olijfolie en knoflook.
Als de rijst klaar is, de kalkoenfilet gaar en de spinazie warm, roer dan alles goed door elkaar en serveer het op een bord. Vervolgens strooi je de Parmezaanse kaas erover.